Practice what you preach!

 

Practice what you preach!

 

Op zoek naar iemand die mij zou kunnen helpen met mijn marketingstrategie stelde ik deze vraag tijdens een netwerkborrel en kreeg de tip om naar Nisandeh Neta te gaan. Wie? Nooit van gehoord.
Na deze naam gegoogled te hebben  ontdekte ik dat hij startende ( en gevorderde) ondernemers leert hoe ze vooral slimmer kunnen ondernemen: met minder tijd meer geld verdienen. Mooi! Dat wil ik wel leren.

 

Voor slechts € 47,- ( excl. BTW, altijd even opletten!) kon ik me gedurende twee hele dagen laten onderwijzen. “Where is te catch?” dacht ik. En ook: “Daar kan ik me geen buil aan vallen! En als er slimme verkooptrucjes achter zitten dan spreek ik met mezelf af dat ik goed bedenk wat ik nodig heb en welk budget ik ervoor beschikbaar heb”.

 

Gewapend met Hollandse nuchterheid en de hand op de knip toog ik, met enkele andere geïnteresseerden, naar Nieuwegein. Door de verhalen van een van mijn reisgenoten ( een ware volgeling!) werd ik nieuwsgierig en voorzichtig. Op zijn ‘Amerikaans’ luisteren naar de Goeroe? Volgen? Doe wat hij zegt en er ligt een schitterende toekomst voor je open? Verkooppraatjes tussendoor ? Dat is toch niks voor mij ?!
Toen kwam mijn motto bovendrijven: Onder zoek de gedachten en overtuigingen die je tegen houden om, in dit geval, te leren en denk anders waardoor je anders kunt gaan doen.
Goede gelegenheid om dit nu zelf ook in praktijk brengen!

 

Dus heb ik me open gesteld voor alles wat deze man te bieden had.BCC juni 2015
Met helpende gedachten als: “Deze man is heel erg slim en ik kan heel veel van hem leren”, “Laat je leiden en zie ( en geniet) van wat er gebeurt”. Ook de gedachte “Brigitte, je hebt altijd een keuze: bevalt het je niet, dan ga je gewoon weg”  hielp.

Ik heb me overgegeven aan het hele gebeuren, inclusief de high-fives, het hardop ‘yeahen’ en je hand opsteken en op de stoelen dansen ( geweldig!). Ik zag mezelf als figurant in een strak geregisseerd toneelstuk en heb mijn rol met verve en veel plezier gespeeld! En er alles uitsleept wat ik maar kon! Ik heb genoeg tips en ideeën om de komende 3 maanden verder uit te werken.

 

Ging het dan zo gemakkelijk? Dat omdenken?
Nee, natuurlijk niet. De overtuigingen dat ‘geld niet gelukkig maakt’ en ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’  (en nog een aantal meer…) staken voortdurend de kop op. En de gedachte dat ik gemanipuleerd werd deed me ook wrevelig voelen. Daardoor  was ik op mijn hoede om  ‘er niet in te trappen’. Ik betrapte mezelf er op dat ik me hierdoor regelmatig  liet afleiden en heb daardoor ongetwijfeld tips gemist.

En als ik dan naar mezelf , mijn gedachten, gevoelens en gedrag kijk, dan borrelt er ook een diepe lach in me op! Met warme zelfspot kan ik tegen mezelf zeggen: “Ja, ja, het is maar hoe je ertegenaan kijkt! Gemakkelijker gezegd dan gedaan, Brigitte!”. Gelukkig heb ik ook geleerd te relativeren ( ik hoef niet meer zo perfect te zijn) en te omarmen wat ik wèl heb ( ja, ik heb dingen gemist en ik heb er ook heel veel opgevangen!).

 

Wat me uiteindelijk het beste hielp in het overwinnen van mijn wrevel was het besef dat deze man

deed waar hij goed in was!

Op zijn eigen, wijze manier.
( Lees deze drie woorden ook vooral met aandacht ….)

En is dat niet wat ik zelf uitdraag? Dan kan ik het toch alleen maar bewonderen dat deze man dat doet?! Chapeau dus! Petje af!En waarom kan hij dat nu doen, zonder zich te laten afschrikken door al die sceptici en critici?

Omdat hij vindt dat hij, en ieder ander ook(!),  de morele verantwoordelijkheid  heeft  om

datgene wat je te bieden hebt, bij te dragen aan het verbeteren van deze  wereld !

 

En stel dat ik, door dat nu zelf ook te gaan doen, daar stinkend rijk van wordt?
Dan kan het  geld wat ik zelf niet nodig heb mooi over-stromen naar een goed doel!
Ik heb er al één , nee twéé in gedachten.
Iets waardoor anderen de kans krijgen om tot hun recht te komen.
Daarover in mijn volgende blog meer…..

 

Wil je reageren op dit verhaal of wil je weten welke tips en inzichten ik allemaal gekregen heb?
Ik wil je van harte uitnodigen om jouw vragen, opmerkingen, kennis en inzichten te delen met mij en anderen.

Reageer dan op deze blog en/of stuur me je vraag via het contactformulier.

Brigitte

You may also like

Leave a comment