Geef jezelf Geloof, Hoop en Liefde!

 


 

Mijn vijftigste blog alweer!

Wat een feest!

Als ik al dat bloed, zweet en die tranen meeneem in mijn gedachten al helemaal!

“Huh? Dat is toch geen feest” denk jij misschien?

In mijn hoofd en lijf wel want ook aan de pijn, het harde werken en het verdriet (om wat niet zo gaat als ik zou willen) zitten een heleboel positieve aspecten. Me bewust zijn van en dankbaar zijn voor de positieve kanten helpt me om door te gaan, ook als het er even niet zo rooskleurig uitziet. Herken je dit maar lukt het niet zo om die positieve kanten te zien? Probeer dit dan eens:

Geef jezelf Geloof, Hoop en Liefde!

Je kent het televisieprogramma misschien wel. Hierin geven mensen Geloof, Hoop en Liefde aan iemand in hun omgeving die dat volgens hen verdient. Met prachtige, ontroerende en blije momenten voor de ontvangers tot gevolg. Heerlijk! Hoe simpel kan het zijn om een ander zich een beetje beter te laten voelen! Ik vertel je graag hoe jij dat voor jezelf kunt toepassen.

 

Wat zou jij opschrijven als jij jezelf geloof, hoop en liefde mocht sturen?

 • “Ik hoop voor mezelf dat ik een leuke vacature vind, uitgenodigd word voor een gesprek en de baan krijg. Met een mooi salaris!”
 • “Ik geloof dat mijn idee tot een heel succesvol bedrijf gaat uitgroeien!”
 • “Ik hou van al mijn mooie en minder mooie kanten en waardeer enorm wat ik allemaal doe!”

 

Hoe zou je dit ontvangen?

Lees het eens terug en voel wat de woorden met je doen. Word je er blij van? Enthousiast? Trots? En welk gedrag zie je bij jezelf? Zit je al met je handen te wringen om aan de slag te gaan? Pak je de telefoon en ga je een afspraak maken om met mij (Brigitte) een afspraak te maken om je te laten begeleiden? Maak je een rondedansje en ga je met nieuwe energie weer verder met wat je doet? Dat zou toch fantastisch zijn!

 

Of denk je al snel dat fantaseren leuk is maar niet realistisch.

 • de domper gaat erop: ‘dit gaat toch niet gebeuren’,
 • de realitycheck vertelt je dat ‘het tot nu toe toch nog niet is gelukt en je al drie keer op de tweede plaats bent geëindigd’,
 • de twijfel komt ook weer om de hoek kijken met ‘Wie ben jij dat je denkt dat je dit kunt?’ en
 • het vergelijken doet er nog een schepje bovenop: ‘anderen die dit doen hebben veel meer gestudeerd dan ik’.

Baf! Met beide benen op de grond, zeggen we dan en het gevoel zakt van fantastisch naar …….moedeloosheid, frustratie, onzekerheid, angst, boosheid, kortom naar negativiteit.

 

Deze gevoelens kúnnen je een zetje in de goede richting geven! Je baalt er bijvoorbeeld zo erg van/ of van jezelf dat je nu eindelijk iets ànders gaat doen. Je komt in actie oftewel in de Fight-stand. Meestal zorgen ze er echter voor dat je niet in beweging komt. Je valt stil omdat je het bv. niet meer weet of je gaat de dingen uit de weg. De Freeze- en Flightreactie.

Gevolg? Er gebeurt niets van wat je geloofd, gehoopt en gewaardeerd had.

Je geeft jezelf (of anderen) de schuld en zakt daardoor nog verder in de put.

 

Dat was alleen niet de bedoeling!

Wanneer je terugkijkt naar de situatie waarin je jezelf Geloof, Hoop en Liefde hebt gestuurd is het effect positief. Ongeacht of de situatie die je wenst nu al werkelijkheid is, je gevoel verbetert en daarmee verander je in feite je situatie al.¹ Het mooie hieraan is dat het helemaal aan jou is hoe jij tegen de situatie aankijkt.

Jij hebt de macht om een keuze te maken die jou een beter gevoel geeft!

 

Twijfel je nog?

Bedenk dan eens hoe gemakkelijk het je vaak afgaat om een ander een hart onder de riem te steken. Enkel en alleen omdat je graag wil dat de ander zich beter voelt. Niks meer, niks minder. Je weet dan best dat je aan de situatie, op dat moment, niet zo veel kunt veranderen en toch bied je Geloof, Hoop en Liefde!

Sta dan eens bij stil wat jouw gedachten zijn:

 • Ik wil graag dat hij weet dat ik vertrouwen in hem heb
 • Ik wil graag dat ze weet dat hoe slecht het ook is er altijd lichtpuntjes zijn en er betere tijden komen
 • Ik wil graag dat hij weet dat hij er niet alleen voor staat
 • Ik wil graag dat ze weet hoeveel ik van haar hou, no matter what

Spreek deze gedachten dan uit naar jezelf en voel hoe je jezelf uit de put praat met dit beetje

Geloof, Hoop en Liefde!

 

Mocht je nou toch een ‘ja maar…’ voelen opkomen, bedenk dan dat niemand ooit heeft bewezen dat negatief denken een beter resultaat oplevert dan positief denken. Als je dan toch de keuze hebt: ga dan voor het positieve, voel je je in ieder geval beter!

 

Brigitte

 

Voel jij je onzeker en/of moedeloos in je zoektocht naar werk of wat je zult gaan doen? Kom je er ondanks mijn tips niet zelf uit en wil je mijn persoonlijke hulp? Neem dan contact met me op voor een gratis sparringsessie en we bespreken samen wat ik voor je kan betekenen.

 

¹Geloof je in de wet van aantrekking dan is deze methode zeer geschikt om al het goede wat je jezelf wenst naar je toe te laten komen. Wil je weten hoe je dat doet? Ik vond inspiratie in de boeken van Jerry en Esther Hicks: ‘Vraag en het wordt gegeven’ en ‘De wonderlijke kracht van bewuste intentie’.

 

P.S. Ook als je er niet in gelooft helpt het om erom te vragen!

 

 

 

You may also like

Leave a comment